سؤالات واحد 8 – كشاورزی
1 – باغبانی
1 – هدف از كشت و پرورش درختان چیست؟

هدف از پرورش درختان تنها استفاده از میوه آن ها نیست. برای نمونه سپیدار برای تولید چوب،‌درخت گردو برای میوه و چوب، درخت سیب برای میوه، نارون و اقاقیا برای زیبایی مورد استفاده قرار می گیرد.  



  2 – به كدام دسته از گیاهان درخت گفته می شود؟

اگر محل انتشار در ریشه و تاج توسط یك ساقه (تنه) چوبی به هم وصل شده باشد، به آن گیاه درخت گفته می شود.  



  3 – تفاوت درخت با سایر گیاهان چیست؟

تفاوت اساسی و عمده بین درخت و سایر نباتات، این است كه سبزی ها و گیاهان زراعی یك ساله یا دو ساله هستند و عمر كوتاهی دارند. در صورتی كه عمر درختان گاهی به چند صد سال نیز می رسد.  



  4 – به چه نوع از گیاهان درختچه گفته می شوند؟

اگر محل انتشار، ریشه ها و تاج توسط چند ساقه به هم وصل شده باشد آن را درختچه گویند.  



  5– به چه مناطقی جنگل مصنوعی یا پارك جنگلی می گویند؟

مجموعه ای از درختان كه توسط انسان ها به طور هدف دار و ارادی برای ایجاد فضای سبز در حاشیه شهرها و دامنه ها كاشت می شوند، جنگل مصنوعی یا پارك جنگلی نامیده می شوند.  



  6-فاصله درختان برچه اساسی مشخص می شود و تابع چه عواملی است؟

اغلب فاصله درختان در باغ ها به كوچكی و بزرگی تاج آن ها و وضعیت ریشه ها در دل خاك بستگی دارد.  



  7- مراقبت های پس از كاشت درختان را چه می نامند و شامل چه كارهایی است؟

كارهایی را كه پس از برداشت برای مراقبت و نگه داری درختان انجام می شود عملیات داشت می گویند. عملیات داشت شامل: آبیاری ، مبارزه با بیماری ها و كنترل آفات ، هرس كردن ، كود دادن ، مبارزه با علف های هرز و ترمیم جوی های آبیاری و نرم كردن خاك پای درختان.  



  8- روش های آبیاری درختان را نام ببرید؟

1 - آبیاری به طریق كرتی (غرقابی) / 2 – آبیاری تشتكی/ 3 – آبیاری تحت فشار  



  9- هرس چیست و به چه منظوری انجام می گیرد؟

هرس عبارت از حذف شاخه ها و حتی میوه های اضافی به منظور به دست آوردن محصول مرغوب به اندازه مطلوب است.  



  10 – زمان هرس كردن درختان از چه هنگام در سال است؟

زمان هرس درختان قبل از بیدار شدن آن ها از خواب زمستان است. به هنگام هرس، دمای هوای منطقه نباید از حدود پنج درجه سانتی گراد كمتر باشد.  



  2- دامپروری :
1- كدام حشرات در زندگی انسان مفیدترهستند؟

زنبور عسل و كرم ابریشم ،‌مهم ترین تولیدات آن ها عسل و ابریشم است . عسل از غذاهای با ارزش انسان و مورد استفاده ابریشم در صنعت نساجی و پارچه بافی است.  



  2- آبزیان به چه حیواناتی گفته می شود؟

آبزیان به موجوداتی گفته می شوند كه در آب های شیرین و شور زندگی می كنند و به دو دسته تقسیم می شوند : 1. گیاهان آبزی 2. جانوران آبزی  



  3 – زنبور عسل چه فوایدی در تولیدات زراعی و باغی دارد؟

ازدیگر فواید مهم زنبور عسل، افزایش كمی و كیفی محصولات زراعی و باغی از طریق گرده افشانی است.

4- چه زمانی تخم ریزی توسط ملكه افزایش می یابد و جمعیت كُند و زیاد می شود؟

با فراوان شدن گرده گل و شهد در طبیعت، تخم ریزی توسط ملكه افزایش می یابد و جمعیت كند و زیاد می شود. در این گونه مواقع كندو به علت كمبود جا و غرایز طبیعی اقدام به بچه دادن (بچه كندو) می كند.  



  5 - غذای زنبور عسل چیست؟

این غذا از دو طریق تأمین می شود: 1 – تغذیه طبیعی زنبور عسل از گرده گل و نوش (شهد) استفاده می كند. 2 – تغذیه مصنوعی، از شربت (شكر و آب) استفاده می شود.  



  6 – كندو به چند صورت تكثیر می شود؟

به دو صورت :1 – افزایش طبیعی (تكثیر طبیعی) 2 – تكثیر مصنوعی  



  7 – برای جلوگیری از بروز بیماری در زنبورداری چه اقداماتی باید صورت گیرد؟

1. نظافت كندو و محل آن
2. ضدعفونی كردن ابزار زنبورداری بعد از هر بازدید
3. نگه داری كندو در محل خشك ،‌به ویژه در زمستان
4. از بین بردن آب های راكد و گندآب های اطراف كندو
5. دور كردن كندوی مریض از زنبورستان و سوزاندن لاشه زنبوران مرده
 



  8 – پرورش كرم های ابریشم كوچك چگونه است؟

در فصل بهار تخم ها تبدیل به كرم های كوچكی می گردند. برای تغذیه كرم ابریشم از برگ توت كافی و مرغوب استفاده می شود. برگ های توت را باید با كارد مخصوص و تمیز یا ماشین برگ بر قطعه، قطعه كرد و در اختیار آن ها قرار داد و ازدادن برگ های ضخیم و زرد به كرم ها باید خودداری كرد.  



  3 – پرورش آبزیان :
1 – انسان در زندگی خود از ماهی ها به چه صورت هایی استفاده می كنند؟

1. برای تغذیه انسان و همچنین تغذیه دام، طیور و صنایع صابون سازی و داروسازی
2. به عنوان آبزی زینتی در آكواریوم ها
 



  2 – گوشت آبزیان از چه نظر غنی است؟

گوشت آبزیان از نظر موادی مانند كلیسم، فسفر ، ید و ویتامین های محلول در چربی (A-D-E-K) غنی است.  



  3 – آیا دمای آب در ادامه زندگی و رشد ماهیان مؤثر است؟

انواع ماهی ها را از نظر دمای آب بنویسید؟ یكی از عوامل مهم برای ادامه زندگی و رشد ماهیان، دمای آب (محیط زندگی) آن هاست. ماهیان پرورشی از نظر دمای آب به دو دسته ماهیان گرم آبی و ماهیان سردابی تقسیم می شوند.  



  4 – برای آماده كردن استخر پرورش ماهی چه كارهایی را باید انجام داد؟

1. خشك كردن استخر پس از تخلیه 2. سوزاندن گیاهان 3. ضدعفونی كردن استخر (آهك پاشی) 4. تعمیر دیوارهای استخر 5. شخم زدن و كوددادن برای بالابردن رشد گیاهان استخر  



  5- دلایل دشوار بودن درمان ماهیان را بنویسید.

1. جابه جا كردن ماهی برای درمان موجب ناراحتی آن ها می شود.
2. ماهی در اثر بیماری اشتهای خود را از دست می دهد و دادن دارو به آن مشكل است.
3. تزریق دارو مقرون به صرفه نیست.
 



  6 – نحوه تكثیر در ماهیان به چند صورت است؟

1. به صورت طبیعی :‌در آب های طبیعی (دریاها ،‌رودخانه ها و...)
2. به صورت مصنوعی . در كارگاه های تكثیر و تحت شرایط خاص انجام می گیرد.
 



  7 – تولید مثل ماهیان با پستانداران چه تفاوتی دارد؟

ماهیان بیشتر تخم گذارند ولی پستانداران بچه زا هستند.  

صنایع غذایی :



  1 – دلایل نگه داری از مواد غذایی چیست؟

1.جلوگیری از فساد میكروبی یا تغییرات شیمیایی مواد غذایی در طول مدت نگه داری
2. افزایش مدت زمانی كه می توان یك ماده غذایی را در شرایط انبار محافظت و نگه داری كرد.
 



  2 – چه كارهایی را روش نگه داری غذا می نامند؟

هر عملی را كه زمان نگه داری غذا را طولانی تر كند، یك روش نگه داری نامیده می شود.  



  3 – كنسرو چیست و چگونه تهیه می شود؟

محصولی است كه از مواد غذایی تازه (سبزی ها گوشت ها و ...) و در نوعی مایع (اغلب آب نمك 2 تا 1 درصد، روغن، سس و ...) به روش حرارتی تهیه و در قوطی های فلزی غیرقابل نفوذ بسته بندی و نگه داری می شود.  



  4 – نگه داری مواد غذایی به وسیله سرما دارای چه مزایایی است ؟

1. یكی از ساده ترین و سریع ترین روش های نگه داری مواد غذایی است. 2. در این روش مواد غذایی به حالت اولیه و طبیعی خود باقی می مانند. 3. كیفیت غذاهای نگه داری شده با این روش بهتر از روش های دیگر است. 4 – بسته بندی غذاهای یخ زده اغلب ساده است .  



  5 – علل اصلی خشك كردن مواد غذایی را بنویسید؟

1 - حفظ كردن مواد غذایی در مقابل فعالیت های میكروبی و آنزیمی 2 – كم كردن سرعت فساد مواد غذایی 3 – كم كردن حجم و وزن مواد غذایی برای سهولت در بسته بندی و حمل و نقل 4 – نگه داری و حفظ مواد غذایی در فصول پربار برای استفاده در فصول كم آبی .  



  6 – تعریف بسته بندی مواد غذایی را بنویسید؟

بسته بندی عبارت است از پوششی كه سلامت كالای محتوی خود را از مرحله تولید تا مرحله مصرف حفظ می كند.  



  7 – كدام یك از روش های خشك مناسب تر است و چرا؟

خشك كردن به روش صنعتی مناسب تر است، زیرا رنگ و طعم مواد غذایی بیشتر حفظ می شود.  



  8 – معایب خشك كردن در برابر نور خورشید (سنتی) چیست؟

1 . اغلب بهداشتی نیست و گرد و خاك روی مواد غذایی می نشیند.
2. رنگ سبزی ها در مقابل نور خورشید زرد می شود.